Türkiye’de her yıl 23 milyon ton gıda israf ediliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Evimizde, soframızda, iş yerimizde tüketebileceğimiz kadar besin almalı ve fazla besin israfından kaçınmalıyız” sözünü kullandı. 

Palandöken, yaptığı açıklamada, kuraklık ve iklim değişikliği üzere mevsimsel faktörlerle birlikte besin israfının boyut değiştirdiğine dikkati çekti. 

Türkiye’de her yıl 23 milyon ton besin, 12 milyon da ekmeğin israf edildiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti: 

“Nakliye sırasında eser kaybını önlemek için daha verimli lojistik sistemler geliştirmeli ve uygun depolama şartlarını yaygınlaştırmalıyız. Nakliyede, depolamada ve pazarda birçok eser israf oluyor. Bu kayıplar, arz-talep istikrarını bozarak fiyatların daha da yükselmesine sebebiyet veriyor. Konutumuzda, soframızda ve iş yerimizde tüketebileceğimiz kadar besin almalı ve fazla besin israfından kaçınmalıyız. Besin saklama metotları konusunda bilinçlenerek bozulmaların önüne geçebiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir